Statii epurare rezidentiale IntelliBIO

Statiile de epurare pentru ape uzate menajere sunt dimensionate in functie de parametri de calitate ai influentului si de capacitate, astfel incat, la evacuare, apa uzata epurata sa prezinte parametrii de calitate impusi de Normativul NTPA 001/2005 – conditii pentru evacuare in emisar natural. 

Statiile de epurare produse de C&V Water Control deservesc locuinte individuale, cabane, pensiuni, hoteluri s.a.m.d. dar si cartiere rezidentiale cu un numar de locuitori de pana la 750 situate in zone in care nu exista posibilitatea evacuarii apelor uzate in retea de canalizare.

 Protejeaza mediul
Vrei sa deversezi apa uzata in mediul natural? Statiile de epurare IntelliBIO iti ofera avantajul unor procese complexe de tratare a apei uzate ce permit atingerea unor parametri ai apei ce respecta specificatiile normativului in vigoare NTPA 001/2005.

 

Sistem economic
Alternativa net superioara pentru fosele septice, datorita eficientei ridicate, costului de mentenanta redus si aspectului modern, te scapa de grijiile si costurile vidanjarii lunare, de problemele cu autoritatile pe care le presupune deversarea apei necorespunzatoare. Dupa punerea in functiune, singurele cheltuieli vor fi cele cu energia electrica deoarece statia de epurare nu necesita adaos de reactivi chimici.

 

Aspect modern, personalizat
Statia de epurare nu mai este de acum un echipament pe care dorim sa il amplasam la distanta cat mai mare de casa. Datorita procesului de epurare biologic si a echipamentelor moderne incorporate, degajarea mirosului este practic inexistenta, iar zgomotul nu se face simtit. Posibilitatile de personalizare exterioara a capacului iti ofera un echipament modern cu un aspect placut care poate fi integrat cu usurinta in spatiul din curtea ta.

 

Sistemul standard / Caracteristici    


1. Bioreactor

Realizat din polipropilena de calitate, bioreactorul statiei asigura rezistenta mecanica necesara rezistentei la fortele care actioneaza la interior si exterior. Pentru asigurarea proceselor complexe de tratare a apei, bioreactorul este compartimentat corespunzator in zone si sectiuni specifice: zona de retinere material grosier, zona nitrificare, zona de denitrificare, zona aerare, zona decantare secundara.

 

2. Extensie

Pentru a facilita accesul, statia este prevazuta cu o extensie realizata din polipropilena, amplasata intre zona de alimentare apa uzata si capac. In functie de optiune, extensia poate fi standard sau conica.

  

3. Capac

Bazinele sunt acoperite cu capace din polipropilena, necarosabile, care pot si adaptate in functie de solicitare, personalizate cu gazon fals sau DECK Pin Termowood (lemn de pin tratat termic).

4. Suflanta aer 

Este singurul echipament electro-mecanic al acestei tehnologii, utilizat pentru a asigura aerarea necesara procesului biologic de epurare

 
5. Comanda / Control 

Statia de epurare este complet automatizata, singurele operatiuni de intretinere necesare fiind evacuarea namolului produs (se face anual, de catre o firma specializata, in conformitate cu legislatia in vigoare) si inlaturare a materialelor grosiere din gratarul cos. In functie de optiune, automatizarea poate fi realizata prin intermediul unei prize programabile sau a unui tablou de automatizare, mai modern si mai performant.

 

 


Operare si mentenantaStatia de epurare este complet automatizata, singurele operatiuni de intretinere necesare fiind evacuarea namolului produs din bioreactor ce se va face prin vidanjare, in medie de 2-3 ori pe an, in functie de gradul de incarcare al influentului. 
Namolul rezultat fiind stabilizat, nu are miros, el putand fi evacuat cu o pompa pe un teren agricol din apropiere si utilizat ca fertilizator natural, dupa obtinerea avizelor de la autoritatile sanitar-veterinare. 
 

 

Procesele tehnologice se conformează cu reglementările privitoare la mediu (NTPA-001/2005).

Incepand cu statiile de epurare cu capacitatea de 4,5 mc/zi, inaintea bioreactorului este recomandata amplasarea unei statii de pompare (poate face parte din furnitura fiind prefabricata din polipropilena, sau poate fi executata din beton de catre beneficiar si echipata corespunzator cu electropompe submersibile de transfer apa uzata).

Pentru statiile de epurare din gama intelliBIO, incepand cu 45 mc/zi, epurarea nu se mai realizeaza doar in bioreactorul biologic, schema de tratare cuprinzand o statie de pompare cu dublu rol: statie de pompare si bazin de omogenizare-egalizare debite, unitate automata de sitare, unitate de separare grasimi, bioreactor si ulterior, optional, o etapa de dezinfectie finala cu ultraviolete inainte de evacuarea catre emisar. 
Shema de epurare poate fi modificata in functie de particularitatile fiecarei aplicatii (caracteristicile influentului, conditiile din teren sau cerintele specifice ale beneficiarului, respectiv proiectantului).

 

❶➤Conditionere ❷➤Cazane ❸➤Boilere