Statii de epurare IntelliBIO

Statii de epurare IntelliBIO - Aplicatii industriale
 https://cv-water.ro/uploads/galerie/Epurare%20industriala/imag%20industrial_.jpg

C&V Water Control ofera o gama diversificata de echipamente integrate in statii de epurare de diferite capacitati, dimensionate in functie de parametrii de calitate ai influentului si de cantitatea de apa uzata ce se doreste a fi epurata. Fluxul general de epurare prezentat in schema alaturata cuprinde toate etapele necesare epurarii astfel incat la evacuare apa sa prezinte parametrii de calitate impusi de normele NTPA 001/2005 si NTPA 011/2005 pentru evacuare in emisar natural sau NTPA 002/2005.


https://cv-water.ro/uploads/galerie/Epurare%20industriala/schema%20industriale_.jpg
 

Fluxul general de epurare al apei uzate cuprinde urmatoarele trepte de epurare:


 

 • Treapta mecanica - prin sitare cu ajutorul unui filtru de inalta capacitate de dimensiuni mici, utilizat in separarea de solid-lichid.
   
 • Treapta fizico-chimica- in unitati de flotatie cu aer dizolvat. Flotatia de aer dizolvat este un proces utilizat pentru separarea particulelor solide (solidele in suspensie), lichide (uleiuri si grasimi) si pentru separarea si concentrarea namolului. Cand procesul de flotatie este precedat de un tratament de coagulare-floculare, randamentul in separarea materiei solide in suspensie este mult mai mare, putandu-se ajunge fara nicio problema la un randament real de 95%, prin aceasta asigurandu-se o reducere de CB05 de minim 40%, depinzand de tipul de apa reziduala
   
 •  Treapta biologica realizeaza reducerea substantei organize, nitrificarea, denitrificarea si reducerea pe cale biologica a fosforului in bazine cu namol activ
   
 •  Dezinfectie finala - treapta de dezinfectie finala a apei epurate, inainte de evacuarea ei in emisar, se realizeaza prin clorinare cu ajutorul pompelor dozatoare de clor, prin sterilizare cu ultraviolete sau ultrafiltrarea prin membrane
   
 • Treapta de prelucrare namol – namolul rezultat din procesul de epurare a apelor uzate este supus unor procese de prelucrare, in functie de cerintele beneficiarului si de normele impuse de reglementarile legale in vigoare.  

 Aplicatii:

 • Fabrici de procesare carne 
 • Fabrici de procesare lapte
 • Abatoare (taurine, bovine, pui, porcine)    
 • Vinificatie
 • Fabrici de conserve
 • Fabrici de biodiesel
 • Fabrici de alcool
 • Alte aplicatiiComponente statii de epurare ape uzate - Aplicatii Industriale
 

Sita statica / Sita rotativa TE / TR
 


Sita statica este un filtru utilizat pentru separarea solidului de lichid. Este compusa dintr-un corp realizat din P.R.F.S (poliester ranforsat cu fibra de sticla) si un gratar (sita) din otel inoxidabil ce va canaliza influentul in zona de sitare.Sita rotativa este un filtru de inalta capacitate cu dimensiuni mult mai mici decat ale altor site rotative utilizate in separarea solid-lichid. Proportia de filtrare este de cinci ori mai mare in cazul acestui tip, comparativ cu sitele statice, fiind practic nula posibilitatea de blocare cu reziduuri, deoarece prezinta un sistem de auto-curatare.

        

 

UNITATI DE FLOTATIE
Flotatie cu aer dizolvat - FRC


Unitatea de flotatie cu aer dizolvat are rol de indepartare a grasimilor, uleiuri emulsionate si a materiilor in suspensie foarte fine. Inainte de intrarea in unitatea de flotatie, apa uzata este amestecata cu coagulant si floculant pentru o buna eficienta in retinerea materiilor solide a fosforului si a substantei organice biodegradabile. Instalatiile tip FRC necesita adaos de reactivi pentru reglarea pH-ului, coagulare si floculare. Injectarea acestor reactivi se face in tubulatura de reactie cu ajutorul unor pompe dozatoare. Unitatea este prevazuta cu senzor de pH si pHmetru.

          

Filtru presa pentru namol - FP

Filtrul presa este o instalatie de deshidratare (reducere a umiditatii) a namolului provenit din procesele de epurare ale apelor uzate menajere si industriale. Aceste unitati pot fi operate in regim manual (FPM), semiautomat (FPSA) sau automat FPA. Pentru fiecare aplicatie (tip, cantitate si umiditate namol in exces ce trebuie prelucrat) se furnizeaza un filtru presa adaptat.

 

 

 

❶➤Conditionere ❷➤Cazane ❸➤Boilere