Fose septice

Fose septice tip FS 

Asigura epurarea apelor reziduale care provin din instalatiile sanitare civile, ce nu dispun de posibilitatea racordari la sistemul centralizat de canalizare. Este o solutie compacta fabricata din polietilena, prin turnare, material foarte rezistent la o categorie ampla de substante chimice.

Parametrii de care trebuie sa tineti cont in alegerea unei fose septice sunt: numarul de locuitori, consumul zilnic/locuitor


Functionare

In interiorul fosei, separarea se face intre materiile grele care formeaza un depozit de namol si materiile mai usoare ce alcatuiesc o crusta la suprafata apei care nu permite trecerea oxigenului. Procesul de fermentatie cu bacterii anaerobe, transforma materiile organice solide in solubile in marea lor majoritate in apa si gaz, acest proces reducand cantitatea de namol rezultata. Lichidul rezultat este deversat in canalizare.

Utilizarea sapunurilor obisnuite în cantitaţi normale nu afecteaza procesul de digestive anaeroba. In schimb, folosirea de dezinfectanti în cantitati mari, omoara bacteriile şi inhibă procesele de digestive.

Fosa este amplasata subteran și, de preferința, în apropierea zonei de alimentare. 

❶➤Conditionere ❷➤Cazane ❸➤Boilere